آداب معاشرت مخصوص خانم ها
رعایت برخی آداب پسندیده به شما کمک خواهد کرد تا شأن و منزلت اجتماعی تان ارتقا یابد. در این متن نـکاتـی ذکر شده که می تواند در این امر به شما کمک کند.
قواعد کلی در آداب معاشرت برای خانم ها
یادتان باشد زمانی که سر کار هستید، کیف لوازم آرایش، کیف پول یا شالگردن خود را روی میز رها نکنید. برای وسایل شخصی خود جای دیگری پیدا کنید.
اگر روی صندلی کوتاهی نشستهاید، پاهای خود را روی هم نیندازید. پاها را کنار هم بگذارید و زانوها را بههم نزدیک کنید. بعد هر دو پا را به یک سمت (چپ یا راست) متمایل کنید. همچنین میتوانید پاها را کنار هم و یکی از پاها را جلوی دیگری بگذارید
اتاق تعویض لباس را جدی بگیرید!
در مهمانیها لباس خود را روی تخت یا مبل میزبان رها نکنید و آنها را در چوبلباسی آویزان کنید.
در مهمانیها در اتاقی که برای تعویض لباس درنظر گرفته شده آرایش نکنید یا موهایتان را سروسامان ندهید. این کارها را به سرویس بهداشتی منتقل کنید تا کسانی را که برای تعویض لباس به اتاق میآیند، معذب نکنید.
تمام وسایل بزرگ مثل چتر، کیف و… باید در اتاق تعویض لباس گذاشته شود. فقط کیف مهمانی را با خود به سالن ببرید.
قواعد مخصوص ماشین دربارهی آداب معاشرت برای خانم ها
یک خانم هنگام سوارشدن به ماشین نباید یکباره وارد ماشین شود. اول باید لبهی صندلی بنشیند، بعد پاهایش را داخل بگذارد. موقع پیادهشدن هم باید اول هر دو پا را روی زمین بگذارد، بعد بلند شود.
در قرن ۲۱ دیگر دورهی اینکه حتما آقا باید با ماشین دنبال خانم برود، گذشته است. اگر خودتان ماشین دارید میتوانید قرار را در مکان مقصد بگذارید نه مقابل در خانهتان!
اما اگر بعد از قرار میخواهید با ماشین خودتان برگردید، این مسئولیت آقا است که شما را تا ماشین همراهی کند و مطمئن شود که همهچیز برای رانندگی شما امنوامان است.
در رفتوآمدها فقط درصورتی با آقایی در صندلی عقب بنشینید که با او آشنایی داشته باشید
1 - همیشه مؤدب باشید
همواره نسبت به همه مؤدب و با نزاکت بـاشید.
2 - هیچگاه دشنام ندهید
دشنام و ناسزاگویی مطلقاً ممنوع است، چون نشان می دهد که شما قادر نیستید برای بـیـان عقاید خودتان از واژه ها و لغات مناسب تری بهره بگیریـد.
3 - با صدای بلند صحبت نکنید
هنگامی که با صدای بلند صحبت می کنید ، بـاعث بالا رفتن سطح
استرس میان اطرافیان خود می گردید. بـلند صحبت کردن بیانگر آن است که شما قادر به بحث منطقی با دیگران نـیـستید و عجز شما را در استدلال معقولانه نشان می دهد و این که می خـواهـیـد حرف خودتان را با توسل به زور و خشونت به کرسی بنشانید. هـمـچـنـیـن بلند صحبت کردن سبب جلب توجه اطرافیان می گردد، البته توجه منفی.
4 - کنترل خود را از دست ندهید
زمانی که شما کنترل اعصاب خود را از دست می دهید و از کوره در می روید، به همه نشان می دهید قادر به کنترل احساسات و هیجانات خود نمی باشید. وقـتـی هم که شما از کنترل رفتار خودتان عاجز هستید، چـگونـه قـادر بـه کـنـترل چیز دیگری خواهید بود؟ همواره خونسردی خود را حفظ کنید ( کار آسانی نخواهد بود اما به زحمتش می ارزد).
5 - به دیگران خیره نشوید
زل زدن به دیگران و چـشـم چـرانـی نوعی تعرض به دیگران محسوب می گردد. شما که نمی خواهید بی جهت دیگران را مرعوب خود سازید؟
6 -صحبت کسی را قطع نکنید
پیش از آنکه اظهار عقیده ای بکنید، اجـازه دهـیـد صـحـبت دیگـران بـه پایان برسد. میان صحبت کسی پریدن، نشانه بی نزاکتی و عدم برخورداری از مـهـارت های اجـتـمـاعـی فرد است. اگر نمی خواهید خودبین و از خود راضی به نظر آیید، هیچگاه صحبت کسی را قطع نکنید و هرگاه ناچار بـه انـجـام ایـن کـار شـدیـد، گـفـتـن جـمله «معذرت می خواهم» را از یاد نبرید. مـؤدب بـودن بـه مـفـهـوم آن اسـت کـه بـرای موقعیت، عقاید و احساسات دیگران احترام قائل شویم.
چند قانون آداب معاشرت
7 - همیشه وقت شناس باشید
مهم است که به وقت دیگران احترام بگذارید. سـر مـوقـع در جـلسات ، قـرار مـلاقـات هـا، موقعیت های شغلی و اجتماعی حضور یابید. علاوه بر آن ، یک فرد متشخص می داند چه زمانی باید میهمانی را ترک کند.
8 - اسرار زندگی خصوصی خود را فاش نسازید
صداقت و بصیرت بـزرگـتـریـن و مـهـمـتـرین عـامـل برای حفظ اعتبار یک فرد متشخص است. جزئیات زندگی شما باید محرمانه باقی بمانند، پس صحبتی در رابطه با زندگیتان به میان نیاورید.
9 - حرمت بزرگترها را نگاه دارید
شما باید همانطور که دوست دارید مورد احترام دیگران باشید، خودتان نیز به دیگران احترام بگذارید. متأسفانه امروزه جوانان خیال می کنند همه چیز را می دانند و از همه چیز سر در می آورند و در واقـع خـود را عـقـل کل می دانند اما این طور نیست. کافی است به 5 سال پیش خود بیندیشید... یقیناً شما امروز بسیار باهوش تر و با تجربه تر شده اید. اینطور نیست؟ بـا آنـکـه 5 سـال پـیـش نـیـز فکر می کردید همه چیز را می دانید.
10 - به اشتباهات دیگران نخندید
این یکی از پست ترین کارهایی است که کسی ممکن است انجام دهد. هـنـگـامـی کـه شما اشتباهی مرتکب می شوید یا خرابکاری می کنید، تنها انتظاری که از دیـگران دارید اینست که اشتباهات و خطاهای شما را به رویتان نیاورند و از آنها چشم پوشی کنند. از آن مهمتر شما را به واسطه آنها مورد تمسخر قرار ندهند.
11 - کلاه خود را از سر بردارید
شاید امروزه این رسم دیگر هوادار نداشته باشد اما شما بـاید کـلاه خود را به هنگام داخل شدن به منزل از سر بردارید. از آن گـذشـتـه هیچگاه با کلاه بر سر میز غذا ننشینید.
12 - پیش از صرف غذا منتظر بمانید همه میهمانان سر جایشان بنشینند
زمانی که برای صرف غذا سر سفره یا میز می نشینید ، باید منتظر بمانید تا تمام میهمانان کاملاً سـر جایشان بنشینند و آماده صرف غذا گردند. هـمـه افـراد بـاید در یک زمـان شـروع بــه صـرف غذا کنند.
13 - فخر فروشی نکنید
هیچ کس از آدم لاف زن خوشش نمی آید. در هنـگام گـفـتـگو دربـاره مـسائـل مـالی به دارایی های خود اشاره نکنید و ثروت خود را به رخ نکشید.
14 - مرتب به ساعتتان نگاه نکنید
هنگامی که در محفلی هستید، مدام به ساعت خود نگاه نکنید مگر آنکه بـلافـاصله قصد ترک آن محل را داشته باشید. وقتی به ساعتتان نگاه می کـنـیـد دیـگران اینطور برداشت می کنند که شما خسته و بی حوصله شده اید.
۱. آداب حضور در مهمانیها و صرف غذا
هیچوقت با دست خالی به مهمانی نروید. با خودتان گل یا شیرینی ببرید.
در مهمانیهای کوچک (مثلا هشت نفره یا کمتر) باید منتظر بمانید همه برای صرف غذا حاضر شوند و ابتدا میزبان شروع به غذاخوردن کند. در مهمانیهای بزرگ، هنگامی که تعدادی از افراد شروع به خوردن غذا کردند، شما نیز میتوانید این کار را انجام دهید.
کلیدها، کیف دستی، عینک آفتابی، تلفن و هر وسیلهی دیگری را که به غذا ارتباطی ندارد، دور از میز قرار بدهید.
سر میز غذا به کسی پیام ندهید. یکی از عادتهای بد رایج هنگام غذاخوردن این است که افراد همزمان با غذاخوردن در حال ارسال پیام به دیگران هستند. این کار از نظر دیگران بسیار آزاردهنده است.
اگر نوشیدنی میل ندارید، آن را مؤدبانه رد کنید. به جای جملهی «نه نمیخورم!» به آرامی انگشتانتان را روی لبهی لیوان قرار دهید و بگویید: «میل ندارم، ممنون.» همین جملهی ساده میتواند مانع از ایجاد احساس بد در میزبان شود.
اگر هنگام صرف غذا میخواهید آب یا نوشیدنی بنوشید، ابتدا بهآرامی با دستمال دهانتان را تمیز کنید تا لبهی لیوان لکه نشود.
اگر میزبان در حال تعارف ظرف سالاد یا نمکپاش به کسی است، هنگامی که از کنار شما عبور میکند آن را از دستش نکشید. اجازه بدهید ابتدا آن را به شخصی که درخواست کرده بدهد و سپس به شما تعارف کند.
ظرفها در خلاف جهت ساعت چیده میشوند. اما اگر کسی در سمت چپ شما چیزی خواست میتوانید ظرف را مستقیما به دست خودش بدهید.
هنگامی که با دوستان و خانواده به رستوران میروید، میتوانید غذایی را که باقی مانده بستهبندی کنید و به خانه ببرید. اما در یک ناهار یا شام تجاری نباید این کار را انجام بدهید.
۲. آداب استفاده از تلفن و تلفن همراه
هنگامی که در حال صحبت با کسی هستید، تلفن خود را کنار بگذارید و مدام به آن نگاه نکنید. این کار باعث ناخوشایندی فرد مقابل میشود. همچنین به رئیس یا شخصی که رضایتش برایتان اهمیت دارد احترام بگذارید و هنگام صحبت با او وسایل شخصیتان (از جمله تلفن) را بررسی نکنید.
گفتوگوهای تلفن همراهتان را عمومی نکنید. از تلفن همراه در اتاق انتظار، صف پرداخت، رستوران، قطار یا سرویس بهداشتی عمومی استفاده نکنید.
هنگامی که به تلفن کاری پاسخ میدهید، در ابتدا اسم و شرکت تجاریتان را بگویید. بهعنوان مثال: «شرکت الف / من ب هستم. چه کاری میتوانم برایتان انجام دهم؟»
هرگز هنگام صحبت با تلفن از بلندگوی آن استفاده نکنید. مگر اینکه در جمعی باشید و میخواهید همه با هم صدای آن شخص را بشنوید.
پیامهای صوتی کاری باید تا حد امکان کوتاه باشند. برای گذاشتن پیام صوتی، اسم، محل کار و شمارهی تماس خود را در ابتدا بگویید، سپس دلیل تماس خود را خلاصه ذکر کنید. مرحلهی اول را تکرار کنید و خداحافظی کنید.
تلفن خود را در حالت سکوت قرار دهید. اگر تلفنتان را روی میز میگذارید آن را خاموش کنید؛ مخصوصا اگر زنگ تلفنتان نامناسب است.
اگر از دستگاه پاسخگویی تلفنی استفاده میکنید، مطمئن شوید که پیامی که از آن شنیده میشود آزاردهنده و بد نباشد. آن را در حالت حرفهای قرار بدهید.
برای ارسال پیامهای فوری، ابتدا از خود بپرسید که آیا اکنون زمان مناسبی برای گفتوگو هست یا نه؟ درمورد زمان دیگران احساس مسئولیت کنید.
اگر تماس تلفنیتان قطع شد، دوباره تماس بگیرید. در واقع کسی که اول تماس گرفته، پس از قطعشدن نیز باید خودش مجددا تماس بگیرد. حتی اگر طرف مقابل در حال صحبت بوده است.
هنگام صحبت با تلفن فریاد نزنید. حتی اگر صدای شخص آن طرف خط را درست نمیشنوید، دلیلی ندارد که او هم صدای شما را خوب نشنود.
۳. آداب حضور در فرودگاه
هنگام تحویل وسایل و چمدانهایتان، آنها را یکجا کنار هم بچینید و سپس از آنجا فاصله بگیرید. برای تحویلگرفتن آنها، مقابل ریل تجمع نکنید. هروقت وسایل و چمدانهایتان را دیدید، جلو بروید و آنها را تحویل بگیرید.
موقعی که وارد هواپیما شدید، با احترام از مهمانداران پیروی کنید. اگر نیاز است که در حین پرواز از جایتان بلند شوید، صندلی جلویی خود را تکان ندهید.
۴. آداب استفاده از رسانههای دیجیتال و فضای مجازی
شما میتوانید برای تشکر بهخاطر دعوت مهمانی یا بهعنوان هدیهی تولد ایمیل بفرستید. هرکدام از ایمیلها را مجزا ارسال کنید. اما بهطور کلی بهتر است از یادداشت کتبی برای هدیهی ارسالی، توصیهنامه و حضور در مراسم ازدواج استفاده کنید. برای تشکر به یک کلمهی «متشکرم» بسنده نکنید.
برای متن ایمیل فقط از حروف بزرگ استفاده نکنید، این کار سبب ناخوانایی آن میشود. از بهکاربردن فونتهای رنگی، انیمیشن و ضمیمهکردن فایلهای حجیم به ایمیل خودداری کنید. سعی کنید فقط در مواقع ضروری یک ایمیل را برای کسی فوروارد کنید.
برای فرستادن متنهای تجاری محدودیت زمانی وجود دارد. ایمیلهای کاری را میتوان در هر زمانی فرستاد، اما پیامهای تجاری باید یک ساعت قبل از شروع روز کاری یا دو ساعت قبل از پایان زمان کاری ارسال شود، وگرنه فرستادن آنها بیفایده خواهد بود.
بهاجبار از وایفای (Wi Fi) کسی استفاده نکنید. از وایفای بدون رمز همسایهتان، استفاده نکنید.
در محیطهای مجازی با رئیستان متفاوت از دوستتان رفتار کنید. دنبالکردن صفحهی رئیستان در توییتر خوب است (توصیه میشود)، اما سعی نکنید در فیسبوک با او دوست شوید. دوستی به معنای همسطحبودن است اما دنبالکردن این معنی را نمیدهد.
هنگام نوشتن مطلب در رسانهی اجتماعی، دقت کنید که چه چیزی مینویسید. اطلاعات شخصی مهمتان را در رسانههای اجتماعی ننویسید، مخصوصا اگر همکارانتان به آنها دسترسی دارند.
۵. قوانین اولیه دربارهی حیوانات خانگی
قبل از اینکه با حیوان خانگیتان به خانه یا مغازهای وارد شوید، ابتدا سؤال کنید. شاید صاحب آنجا دوست ندارد حیوان خانگیتان (هر چند بامزه باشد) وارد محل کار یا زندگیاش شود.
هنگامی که سگتان را بیرون میبرید، سعی کنید او را کنترل کنید و فضولاتش را از خیابان جمع کنید. اهمیتی ندارد که کجا هستید، این کار را حتما انجام دهید. یا حداقل به او آموزش بدهید که این کار را در خیابان انجام ندهد.
۶. بعضی موارد کلی که بهتر است رعایت کنید
اگر با کسی صحبت میکنید که لهجه دارد، از او نپرسید اهل کجا هستید؟ اگر مکالمهی شما بهاندازهی کافی طولانی باشد، بهطور طبیعی آن را درگفتوگویتان خواهید فهمید.
هنگام استفاده از آسانسور، بهمحض باز شدن در وارد نشوید. ابتدا اجازه دهید مردم از آن خارج شوند. پس از ورود نیز بلافاصله دکمهی طبقات را فشار ندهید، در را نگه دارید تا مردم کاملا خارج شوند.
هنگامی که در زمین بازی هستید، میتوانید از وسایل رهاشده استفاده کنید، تا زمانی که صاحبش بخواهد از آن استفاده کند.
اگر برای مراسم ازدواج دعوت شدهاید، کارت عروسی را کامل بخوانید. اگر در کارت به شما اجازهی آوردن شخص دیگری را ندادهاند، رعایت کنید و این کار را انجام ندهید.
اگر مجبور هستید هنگام عبور از پیادهرو به تلفنتان پاسخ دهید، از قسمت راست پیادهرو استفاده کنید و به حرکتتان بهآرامی ادامه دهید تا سد راه مردم نشوید. برای پیامدادن یا کنترل ایمیل، جلوی درهای ورودی ساختمانها توقف نکنید.
هنگام گوشدادن به موسیقی، آن را با صدای بلند پخش نکنید. اگر از هندزفریهای ارزان و ضعیف استفاده میکنید و اگر پخشکنندهی موسیقیتان کلمات را به صورت وِزوِز پخش میکند، بهجای بلندکردن صدا، آن را به گوش خود نزدیک کنید.
در زمان صحبت با دیگران، عینک آفتابی و هندزفری خود را بردارید. برنداشتن آنها دور از ادب است.
بهیاد داشته باشید، هر جایی برای تعویض پوشک بچه مناسب نیست. هرگز این کار را روی میز غذاخوری یا در برابر دیگران انجام ندهید. اگر در خانهی شخص دیگری مهمان هستید، از او بپرسید که کجا میتوانید پوشک کودکتان را عوض کنید.
نظرات شما عزیزان:
+ نوشته شده در 16 شهريور 1397 ساعت 16:18 توسط سجاد
| تعداد بازديد : 121